Csikós tokány
Hozzávalók
- 700 g Sertés rövidkaraj
- 100 g Füstölt szalonna
- 3 közepes Paradicsom
- 3 darab Zöldpaprika
- 2 gerezd Fokhagyma
- 2 kicsi Vöröshagyma
- 10 g Fűszerpaprika
- 200 g Tejföl
- 2 g Só
- 2 g Bors
- 2 dl Víz
Elkészítés
Az olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, elkeverjük benne a piros paprikát és beletesszük a csíkokra vágott húst, kissé lepörköljük.
Aztán megsózzuk, borsozzuk, paradicsomsűrítménnyel és 2 deci vízzel feleresztjük és fedõ alatt pároljuk.
Hozzátesszük még a szétnyomott vagy apróra vágott gerezd fokhagymákat is.
Ha a hús puhulni kezd, belekeverjük a kis kockákra vágott zöldpaprikát, a 2 deci tejfölt és 1 evõkanálnyi finomra vágott zöldpetrezselymet.
Ezzel aztán puhára pároljuk.
| Tápérték egy adagban | nutrition_in_recipe(hu) (6 adag) | |
|---|---|---|
| Energia | 9935.4 kJ | |
| Kalória | 2374.6 kcal | |
| Zsír | 169.4 g | |
| amelyből telített zsírsavak | 60 g | |
| Szénhidrát | 44 g | |
| amelyből cukrok | 22.3 g | |
| Fehérje | 166.8 g | |
| Rost | 11.9 g | |
| Só | 2.7 g |