Receptek - Csikós tokány

Csikós tokány


Hozzávalók

  • 700 g Sertés rövidkaraj
  • 100 g Füstölt szalonna
  • 3 közepes Paradicsom
  • 3 darab Zöldpaprika
  • 2 gerezd Fokhagyma
  • 2 kicsi Vöröshagyma
  • 10 g Fűszerpaprika
  • 200 g Tejföl
  • 2 g Só
  • 2 g Bors
  • 2 dl Víz

Elkészítés

1

Az olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, elkeverjük benne a piros paprikát és beletesszük a csíkokra vágott húst, kissé lepörköljük.

2

Aztán megsózzuk, borsozzuk, paradicsomsűrítménnyel és 2 deci vízzel feleresztjük és fedõ alatt pároljuk.

3

Hozzátesszük még a szétnyomott vagy apróra vágott gerezd fokhagymákat is.

4

Ha a hús puhulni kezd, belekeverjük a kis kockákra vágott zöldpaprikát, a 2 deci tejfölt és 1 evõkanálnyi finomra vágott zöldpetrezselymet.

5

Ezzel aztán puhára pároljuk.


Tápérték egy adagban nutrition_in_recipe(hu) (6 adag)
Energia 9935.4 kJ
Kalória 2374.6 kcal
Zsír 169.4 g
  amelyből telített zsírsavak 60 g
Szénhidrát 44 g
  amelyből cukrok 22.3 g
Fehérje 166.8 g
Rost 11.9 g
2.7 g
Csatlakozz a csoporthoz!