Nehezen megy az esti alvás?

Nehezen megy az esti alvás?

Nehezen megy az esti alvás?

Próbáld ki ezeket a tippeket, segíteni fognak.



  1. Tartsd magad egy felkelés/lefekvés tervhez hétköznap és hétvégén egyaránt. Ez segít szabályozni tested belső óráját. Szervezeted meg fogja szokni mikor kell előkészíteni magát a pihenésre. Így az elalvás és az éjszaka végigalvása egyaránt könnyebb és biztosabb lesz.
  2. Alvás előtt csak nyugtató, lehetőleg rutinszerű dolgokat csinálj. Ne elalvás előtt kezdj el új dolgokkal foglalkozni, mert ez stressznek teszi ki szervezetedet, idegrendszeredet és az elalvás sokkal nehezebb lesz.
  3. Ha nehezen megy az esti elalvás, kerüld a délutáni sziesztázást. A napközbeni szunyókálás segíthet a nap átvészelésében, de ha nem megy az alvás este, le kell csökkenteni a nappali alvás időtartamát.
  4. Az edzéseidet lehetőleg napközben végezd el. Ne menjen a sport az alvásidő rovására. Amikor aludnod kellene, akkor ne az edzést válaszd, arra ott az egész nap. :)
  5. Nézz körbe a szobában ahol alszol. Mindenkinek más-más az ami a megfelelő. Tervezd meg, rendezd be a szobát úgy, hogy az neked kényelmes és nyugtató legyen.
    Pár tanács, amit érdemes kipróbálni.
    Ne legyen túl meleg a hálószobában, 17-21 fok az ideális. Csöndes helyet válassz, kerüld a zajokat amelyek téged zavarnak. Ha túl nagy a zaj és nem tudsz mit tenni a környezettel, zajcsökkentésre használhatsz füldugót is.
    Végezetül, sötét legyen a szobában. Használj szemtakarót, sötétítőt, redőnyt vagy bármit amivel kellően be tudsz sötétíteni.
  6. Kényelmes matracot és párnát válassz. Lehet, hogy a tiéd már elhasználódott. Továbbá érdemes odafigyelni arra is, hogy ezek a kellékek allergénmentesek legyenek, így nem zavarhatják meg a nyugodt alvásodat.
Szép éjszakát kíván a StayFit csapata!

Csatlakozz a csoporthoz!